Ďalších päť miest v Prešovskom kraji zriadi alebo dobuduje kamerový systém

28.07.2004 Celý región

Mestá Kežmarok, Levoča a Snina dostanú tohto roku po 500 tisíc Sk na zriadenie monitorovacieho kamerového systému (MKS) vo svojich centrách. Navyše mesto Sni...
Mestá Kežmarok, Levoča a Snina dostanú tohto roku po 500 tisíc Sk na zriadenie monitorovacieho kamerového systému (MKS) vo svojich centrách. Navyše mesto Snina a aj Prešov a Humenné dostanú po ďalších 300 tisíc Sk na dobudovanie systému.

Prednosta Krajského úradu (KÚ) v Prešove Jozef Polačko v tejto súvislosti 26. júla na tlačovej konferencii uviedol, že zmluvy s primátormi miest o čerpaní tejto štátnej účelovej dotácie sú už sčasti vyhotovené a čoskoro ich s primátormi podpíše.
MKS sa stali žiadaným prostriedkom samospráv na odhaľovanie a potláčanie neželanej činnosti vo frekventovaných častiach väčších miest. Navyše - ako Polačko povedal - MKS zavádzajú v obciach pri východnej hranici SR na monitorovanie pohybu podozrivých osôb. Zatiaľ však na území Prešovského kraja nemá systém ani jedna obec, v Košickom kraji už viacero.
Financie sú v rozpočtovej kapitole ministerstva vnútra - KÚ Prešov. V tomto balíku je tohto roku aj 400 tisíc Sk na podporu činnosti poradní pre obete trestnej činnosti so sídlami v Prešove a v Poprade. Čerpanie štátnej dotácie bude po podpise dohody sledované, keďže mestá ako príjemcovia sú viazané zákonom.
V predchádzajúcich rokoch podobné dotácie dostali v Prešovskom kraji mestá Prešov (v roku 2000 a 2003), Bardejov, Humenné, Kežmarok, Poprad a Stará Ľubovňa (všetky v roku 2003).

(jj)
 

Vyberte región

mark